Bestsellery
Arcoiris A1/A2 podręcznik + płyta MP3
Arcoiris A1/A2 podręcznik + płyta MP3
109,90 zł
szt.
 Spazio Italia 1- podręcznik ucznia
Spazio Italia 1- podręcznik ucznia
128,00 zł
szt.
Arcoiris B1.1 podręcznik + płyta MP3
Arcoiris B1.1 podręcznik + płyta MP3
89,90 zł
szt.
Bescherelle 1 Conjugaison
Bescherelle 1 Conjugaison
49,90 zł
szt.
GRAMÁTICA ATIVA 1
GRAMÁTICA ATIVA 1
88,00 zł
szt.
ELI Vocabulario Ilustrado Español
ELI Vocabulario Ilustrado Español
55,00 zł
szt.
Gente Hoy 1 Podr. + CD
Gente Hoy 1 Podr. + CD
135,00 zł
szt.

Jeśli uczysz się francuskiego od jakiegoś czasu to zapewne potrafisz zamówić ulubione danie w restauracji lub wymienić składniki ciasta czekoladowego. Ale jeśli chcesz pracować w restauracji, kawiarni lub hotelu w Paryżu, Marsylii lub Lyonie, musisz wiedzieć więcej. Sięgnij po podręczniki do francuskiego z naszej oferty, a gastronomia – z językowego punktu widzenia – nie będzie miała przed Tobą tajemnic. Dowiesz się jak nazwać najbardziej i najmniej popularne składniki potraw, jak rozmawiać z klientami i przede wszystkim, zanurzysz się w kulinarną kulturę Francji.

Francuski język specjalistyczny – gastronomia

Mamy dla Ciebie podręczniki, które kładą duży nacisk na umiejętność komunikacji, pod kątem słuchania, pisania, mówienia i czytania. Zamieszczone w nich ćwiczenia pomagają opanować fachowe nazewnictwo, przydatne zwroty oraz idiomy. Książki te zawierają również wiele informacji dotyczących kultury jedzenia we Francji, zwyczajów, które dotyczą pory i składu posiłków, a także ciekawostki o tym, dlaczego croissant, zupa cebulowa, creme brulee czy ratatouille stały się klasykami.

A TABLE A LA DECOUVERTE DU REPAS GASTRONOMIQUE DES FRANCAIS à partir du niveau A2

A TABLE A LA DECOUVERTE DU REPAS GASTRONOMIQUE DES FRANCAIS à partir du niveau A2
A TABLE A LA DECOUVERTE DU REPAS GASTRONOMIQUE DES FRANCAIS à partir du niveau A2

Francja jest krajem gastronomii. Posiłek gastronomiczny we Francji to centralny punkt francuskiej kultury i dobrego życia, jest sercem sieci praktyk i know-how, które przechodzą od producenta do kucharza, „od widelca do widelca”. Uznany przez UNESCO za niematerialne dziedzictwo światowe, gastronomiczny posiłek stanowi sedno tej książki, która pozwala uczniowi języka francuskiego jako języka obcego odkryć kulturę dobrego jedzenia, jednocześnie doskonaląc się w języku mówionym, pisanym po gramatykę i słownictwo. Wszystkie umiejętności są na poziomie A2 CEFR.
W ciągu dziewięciu rozdziałów tematycznych powtarzające się sekcje (Odkryj, Portret, Przepis, Produkt, Jak to powiedzieć) sprawiają, że nauka jest zabawna i wzbogacona, przerywana obrazami, wstawkami, cytatami, wyrażeniami idiomatycznymi itp.
Każda podwójna strona jest jednostką znaczeniową, dostosowującą się również do nauczania / uczenia się zgodnie z godzinnym woluminem (na przykład warsztaty kulinarne).

Odpowiedzi i transkrypcje są dostępne na końcu książki.
Na stronie Internetowej uczeń znajdzie nagrania i odpowiedzi do książki.

EAN: 9782706125096

ZAJRZYJ DO ŚRODKA

Cena: 100,00 zł
szt.

En cuisine et en salle B1-B2 podręcznik

En cuisine et en salle B1-B2 podręcznik
En cuisine et en salle B1-B2 podręcznik

Podręcznik skierowany jest do młodzieży studentów i dorosłych, główne początkujących w języku francuskim. 


Zaspokaja potrzeby konkretnych odbiorców, oczekiwania tych, którzy chcą poprawić swój francuski w kontekście zawodowym lub poszukiwania pracy w branży gastronomicznej i hotelarskiej w francuskojęzycznym środowisku.

W pracy z podręcznikiem "En cuisine!" uczniowie osiągają poziom B1-B2 CEFR i opanowują wiele umiejętności językowych ściśle związanych z ich branżą.

EAN: 9782090386752

Cena: 125,00 zł
szt.

En cuisine! A1-A2 podręcznik

En cuisine! A1-A2 podręcznik
En cuisine! A1-A2 podręcznik

Podręcznik skierowany jest do młodzieży studentów i dorosłych, główne początkujących w języku francuskim. 


Zaspokaja potrzeby konkretnych odbiorców, oczekiwania tych, którzy chcą poprawić swój francuski w kontekście zawodowym lub poszukiwania pracy w branży gastronomicznej i hotelarskiej w francuskojęzycznym środowisku.

W pracy z podręcznikiem "En cuisine!" uczniowie osiągają poziom A1-A2 CEFR i opanowują wiele umiejętności językowych ściśle związanych z ich branżą.

EAN: 9782090386738

Cena: 145,00 zł
szt.
INNI KLIENCI KUPILI RÓWNIEŻ
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl